Skön & Grön story

DN LavenderJag har alltid varit intresserad av naturen, växter och plantor och hur vi har använt o använder dessa i våra dagliga liv. Kanske kommer detta intresse från min mormor som hjälpte oss med olika huskurer för mindre åkommor som skrubbsår, ont i magen, ont i huvudet osv.

Hur som, trots mitt intresse för det här med växter och plantor kom jag att jobba med helt andra saker – jag hamnade i IT-branschen och arbetade där i mer än 20 år. Mitt intresse för hälsa, hud, medicinalväxter osv försökte jag hålla igång vid sidan av, mer på ett hobbyplan via olika kurser, böcker mm.

Åren gick, jag jobbade på och slet hårt. Mitt i allt arbete fanns förstås också familjen och barnen som skulle hinnas med. Livet kändes ibland som flera parallella maratonlopp – jag sprang hela tiden men hann inte med ändå. Och jag kände även att jag inte ville fortsätta arbeta med IT fram till min pensionering…

Till slut hade mina funderingar kring att ev byta yrkesspår blivit så pass starka att jag under åren 2008-2009 utbildade mig till Ekologisk Hudvårdsterapeut. Tankarna på att så småningom starta en egen hudvårdssalong hade jag burit på en tid och jag hade en liten krets vänner och familj som jag behandlade och där jag kunde fortsätta att använda och utveckla mina kunskaper om hudvård även efter min utbildning. Det var i alla fall en början, även om det var enbart i det lilla formatet och vid sidan av mitt ordinarie jobb.

Men som det är i livet, det är svårt att bryta gamla vanor, mönster och hjulspår. Månaderna och åren rullade på även om drömmen om att byta spår fanns där hela tiden. Plötsligt fick jag dock tydliga påminnelser om att livet kan ändra sig totalt från en minut till nästa! Flera människor i min närhet gick bort inom en kort period, människor som befann sig mitt i livet… Och min egen pappa drabbades plötsligt av en hjärtattack! Det blev väldigt tydligt för mig att morgondagen vet vi inget om, bara vad vi just nu har och kan göra. Då bestämda jag mig för att det var dags att göra förändringar i mitt eget liv så att det bättre överensstämde med vad jag och familjen behövde och hur jag ville ha det!

Idag har jag ett eget företag – Skön & Grön – där jag jobbar med något som jag tycker är oerhört intressant, nämligen människors hälsa och välbefinnande och vad som påverkar detta. Jag kan även i betydligt större utsträckning styra mina egna tider och på så sätt vara närvarande för mina barn på ett helt annat sätt än jag kunnat tidigare. Visst har jag också fått göra avkall på vissa saker och livet har självklart fortfarande sina upp- och nedgångar, men på det stora hela är jag oerhört tacksam och glad för att jag haft möjligheten att ta detta steg till förändring. Och jag ser ju så här i backspegeln att jag själv är ett levande bevis på hur viktig helheten är för våra välbefinnanden!

Varma hälsningar
Ingrid