Produkter i behandlingarna

Precis som när det gäller vår mat och vad vi stoppar i oss, tycker jag att det är väldigt viktigt att vi på huden och kroppen använder produkter som är så ”rena” som möjligt. Det betyder för mig att de hudvårdsmärken och produkter som jag väljer till min salong inte ska innehålla sådant som belastar oss och våra kroppar mer än nödvändigt, inte heller ska de belasta miljön i onödan. I mitt arbete har jag därför valt att använda produkter från det helsvenska företaget Maria Åkerberg/Dermanord.

logo_maria_akerbergFöretaget Maria Åkerberg/Dermanord finns i Frillesås i Halland och utvecklar och tillverkar sedan 1990-talet ekologiska/ naturkosmetiska hud- och kroppsvårds- samt makeup-produkter av hög kvalitet. De har också ett väl utvecklat miljöfokus med bl a miljövänliga förpackningar och emballage, miljömärkta kontorsvaror, egen kompost, sortering till materialåtervinning mm. De säger själva just att ”Vetskapen om hur innehållet i hudvårdsprodukter påverkar oss och vår miljö är grunden och drivkraften bakom Maria Åkerberg/Dermanord”.

Vill du veta mer om Maria Åkerberg/Dermanord kan du gå in på deras hemsida: www.dermanord.se

Förutom Dermanord/Maria Åkerbergs produkter använder jag i mina behandlingar också vegetabiliska oljor (t ex olivoja och mandelolja), eteriska oljor med underbar doft och stöttande egenskaper (som t ex lavendel, ylang ylang och tea tree) och olika torkade örter och växter som bereds till örtinfusioner(bl a kamolill, ros, daggkåpa och fläder).

DN BlåbärIbland använder jag även sådant som vi hittar i skafferiet och kylskåpet: bär, frukt, grönsaker, havregryn, ägg mm. Dessa livsmedel kan vara en fantastisk källa till vitaminer, mineraler och antioxidanter som huden behöver.